nieuws

Pensioenprijs voor Europarlementariër In ’t Veld

Pensioen 483

Europarlementariër Sophie in ‘t  Veld (D66) heeft tijdens het najaarscongres van de Kring van Pensioenspecialisten de KPS Award gekregen. In ’t Veld krijgt de prijs omdat ze volgens de jury het belang van de oudedagsvoorziening en de kapitaaldekking ook buiten Nederland onder de aandacht brengt.

Pensioenprijs voor Europarlementariër In ’t Veld

De KPS Award werd eind vorige week voor de zevende maal uitgereikt. Deze prijs wordt om de twee jaar toegekend aan een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het maatschappelijk pensioendebat. Dit jaar is dat volgens de jury Sophie in ’t Veld (links op de foto), die namens D66 in het Europees Parlement zit. Volgens de jury heeft In ’t Veld  zich op positieve wijze van de andere kandidaten onderscheiden door haar daadkracht en snelheid van handelen.

‘Zonder wrijving geen glans’

Daarmee doelde de jury onder meer op haar inzet rond het Pan-Europees Pensioenproduct. ” Zij zet visie met daadkracht om in voorstellen: ondanks dat het PEPP-voorstel niet overal wordt omarmd, signaleert Sophie de belangrijke knelpunten, adresseert deze en gaat daarmee aan de slag. Mede dankzij haar inzet zijn op Europees niveau plannen voor een goede toekomstvoorziening in rap tempo vormgegeven ondanks de hobbels in het wetgevingstraject: zonder wrijving geen glans.”

Reageer op dit artikel