nieuws

Massaal protest op Maasvlakte tegen verhoging AOW-leeftijd

Pensioen 11040

Zo’n 1.500 mensen zijn op dit moment aanwezig op het terrein van containeroverslagbedrijf ECT op de Maasvlakte om te protesteren tegen een verhoging van de AOW-leeftijd. Hoewel de actie in eerste instantie bedoeld was voor leden van FNV Havens en de politiebonden, deden ook werknemers van het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en vertegenwoordigers van  brandweer en defensie aan de actie mee.  

Het gezamenlijk doel van de zogeheten ’66 minuten actie’ is een AOW-leeftijd die de sociale partners de ruimte geeft om voor mensen die tientallen jaren zwaar en onregelmatig werk hebben gedaan een vervroegd pensioen te regelen. Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP: “Deze mensen verdienen een mogelijkheid om te stoppen met werken op een moment dat hun gezondheid nog niet volledig gesloopt is door hun werk. Daarvoor is het noodzakelijk dat de politiek een eind maakt aan de “automatische” verhoging van de AOW-leeftijd op basis van de levensverwachting die in 2013 is ingevoerd.”

Reageer op dit artikel