nieuws

Toekomstverkenner van PFZW wint Pensioenwegwijzer

Pensioen 866

De Toekomstverkenner van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft de Pensioenwegwijzer gewonnen, de prijs voor het beste initiatief om pensioenkeuzes te vergemakkelijken. De tool helpt mensen bij de beslissing om eerder te stoppen met werken of met deeltijdpensioen te gaan. Dat doet het door gebruik te maken van verschillende bronnen zoals de Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht.nl en het Nibud.

Toekomstverkenner van PFZW wint Pensioenwegwijzer

Het uitgangspunt van de Toekomstverkenner was de vraag PFZW zijn deelnemers kan helpen om gezond de pensioenleeftijd te bereiken. De jury prees de tool om het bieden van een totaaloverzicht, het gebruik van ‘state of the art’ technologie en het inspelen op een maatschappelijk probleem: het verhoogde risico op arbeidsongeschiktheid bij 60-plussers. Die groep valt vaak uit in het arbeidsproces vanwege de zwaarte van hun functie.

Genomineerden

De Pensioenwegwijzer is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken en werd voor de vierde keer uitgereikt tijdens de Pensioendriedaagse. Andere genomineerden waren dit jaar ASR, Lifesight, PensioenBij en Prikkl. PFZW heeft de winnende Toekomstverkenner beschikbaar gemaakt voor de hele financiële sector.

Reageer op dit artikel