nieuws

Toedeledoekoe en seniorensaldo leggen het af tegen levensbedrag

Pensioen 901

Vraag jongeren naar een nieuwe naam voor het woord ‘pensioen’ en ze worden creatief. Op de vraag van het jongerenplatform van de Pensioenfederatie kwamen 260 inzendingen binnen. De jury koos uit de inzendingen met de meeste stemmen van het publiek het woord ‘levensbedrag’ als beste nieuwe term voor pensioen. De campagne Refresh Pensioen was bedoeld om jongeren inzicht te geven in wat pensioen werkelijk betekent.

Toedeledoekoe en seniorensaldo leggen het af tegen levensbedrag

Welke woorden haalden het niet? Een bloemlezing: toedeledoekoe, seniorensaldo, geraniumgeld, napoen, levensloon, oudpoet, pretcenten, ervaringsloon, rustsalaris, afterpay, chillkapitaal, bedanktbonus, tempo doekoe, leefrente, ouderbijdrage, toegift. De volledige lijst met afgekeurde synoniemen voor pensioen is hier terug te vinden.

Chrome

Volgens de jury is ‘levensbedrag’ een catchy woord dat precies de lading dekt. Het jongerenplatform ‘De tijd van je leven’ heeft ook een Chrome-extensie gemaakt die het woord pensioen structureel vervangt voor levensbedrag. De extensie is te downloaden op de website van de Pensioenfederatie.

Reageer op dit artikel