nieuws

Oud-CEO Xenos versterkt gelederen pensioenuitvoerder APG

Pensioen 1403

Van prullaria voor in en om het huis tot de veranderende rol van werkgevers en deelnemers in het pensioenstelsel. Met Francine van Dierendonck haalt pensioenuitvoerder APG een doorgewinterde retailspecialist in haar raad van bestuur. De voormalige CEO van Blokker-dochter Xenos gaat zich binnen de rvb onder meer richten op de communicatie met de deelnemers en werkgevers en op innovatie. De benoeming geldt voor 4 jaar. 

Oud-CEO Xenos versterkt gelederen pensioenuitvoerder APG

Van Dierendonck (42, foto) was van 2016 tot mei 2018 CEO van Xenos. Na haar studie biotechnologie aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen en de Technische Universiteit van Delft startte ze in 2000 als strategieconsultant bij Boston Consulting Group. Daarna werkte ze onder meer bij eBay en Marktplaats als directeur marketing, bij Philips als Senior Director, verantwoordelijk voor het direct to consumer-kanaal en digitale strategie en bij kledingketen Etam Groep als Chief Commercial Officer en CIO.

Veranderende rol

Van Dierendonck wordt bij APG verantwoordelijk voor de ‘Deelnemers- en Werkgeversservices’, een nieuwe portefeuille binnen de raad van bestuur, die daarmee wordt uitgebreid van vier naar vijf leden. Met ‘Deelnemers- en Werkgeversservices’ wordt ingespeeld op de verwachte veranderende rol van deelnemers en werkgevers in hetpensioenstelsel. Kernelementen daarbij zijn informeren, adviseren en ondersteunen van werkgevers en deelnemers. Het nieuwe rvb-lid wordt in dit licht ook verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Innovatie & Ventures’, die deel uitmaakt van ‘Deelnemers- en Werkgeversservices’.

Buiten de branche

Volgens Pieter Jongstra, waarnemend voorzitter raad van commissarissen van APG stellen pensioenfondsklanten steeds hogere eisen aan communicatie over pensioenen. “(…)Juist daarom zijn we blij dat we Francine van Dierendonck hebben kunnen benoemen. Ze beschikt over uitgebreide ervaring in de consumentenmarkt en de relevante digitale ontwikkelingen. Dat zij van buiten onze branche komt beschouwen wij in combinatie met haar retail en digitale ervaring als een enorme pre.”

‘Diverser en jonger’

Ook Gerard van Olphen, voorzitter raad van bestuur APG, ziet de meerwaarde van een buitenstaander in de rvb.  “We voegen zo andersoortige kennis en ervaring toe aan onze raad van bestuur die zo ook diverser en jonger van samenstelling wordt. “

Reageer op dit artikel