nieuws

Nibud lanceert tool om in te spelen op veranderd pensioeninkomen

Pensioen 1675

De budgetvoorlichters van het Nibud hebben de tool geldplan Pensioen gelanceerd. Met de tool krijgen consumenten inzicht in de invloed van life events op hun uiteindelijke pensioen. Een ‘persoonlijk actieplan’ moet de gebruikers stimuleren om actie te ondernemen. 

Nibud lanceert tool om in te spelen op veranderd pensioeninkomen

Met het geldplan Pensioen, mede mogelijk gemaakt door financiering van Nationale-Nederlanden, Fitvermogen en Be Frank, kunnen consumenten via de site van het Nibud checken hoe ze de risico’s op een ontoereikend pensioen inkomen kunt beperken. Het budgetvoorlichtingsinstituut wijst op live events waar iedereen die pensioen opbouwt  mee te maken kan krijgen zoals minder werken, eerder stoppen met werken en onbetaald verlof.  Door het Geldplan Pensioen in te vullen worden de gevolgen daarvan bij voorbaat in beeld gebracht zodat consumenten niet voor verrassingen komen te staan.

Concrete  raad

Gebruikers vullen antwoorden in op vragen over hun situatie, omstandigheden en wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van korter werken. Op basis van de antwoorden krijgt de consument meteen concrete raad. Bijvoorbeeld over het zelf aanvullen van pensioen of het in balans brengen van wensen, inkomsten en uitgaven. Het invullen van de tool duurt zo’n 15 minuten. Het resultaat is een actieplan met praktische tips, gericht op de persoonlijke pensioensituatie.

Zevende geldplan

Het Nibud biedt naast het geldplan Pensioen ook een Pensioenstarter, een snelle verkenner, en de Pensioenschijf-van-Vijf die uitgaven en inkomsten na pensionering in beeld brengt. Het geldplan Pensioen is het zevende geldplan van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van Budgetteren & besparen, Huis & hypotheek, Sparen & beleggen, Pensioenen & fiscaliteit.

Reageer op dit artikel