nieuws

ASR wil financiële zelfredzaamheid vrouwen vergroten

Pensioen 1023

ASR Pensioenen lanceert in het kader van de Pensioen3daagse een platform dat de financiële zelfredzaamheid moet vergroten. Bezoekers worden op de site middels ervaringsverhalen aangemoedigd om zich te verdiepen in hun financiële situatie. Daarnaast worden ze doorverwezen naar het pensioenportaal van hun pensioenuitvoerder en aangemoedigd om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

ASR wil financiële zelfredzaamheid vrouwen vergroten

Het aantal vrouwen dat financieel de zaakjes niet goed op orde heeft is volgens ASR “schrikbarend hoog”. De verzekeraar wijst op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit blijkt dat meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen niet financieel redzaam is.

Invloed scheiding op pensioen

32% van de vrouwen heeft niets geregeld voor het geval het gezamenlijk inkomen ineens wegvalt en 75% van de vrouwen weet niet welke invloed een scheiding heeft op het pensioen. Als vrouwen er ineens alleen voor komen te staan, gaan ze er gemiddeld 25% in koopkracht op achteruit.

Onaangename verrassingen

Met het platform Ikdenkvooruit.nl wil ASR vrouwen stimuleren om zich te verdiepen in hun financiën, zodat ze in het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Op een manier die zich volgens de verzekeraar onderscheidt van de pensioencommunicatie die mensen gewend zijn. “Deze is vaak formeel en complex. Ikdenkvooruit.nl kiest voor een andere aanpak.”

Echte verhalen

Op de website staan echte verhalen van vrouwen die door een echtscheiding, het overlijden van hun partner of het verlies van hun baan financieel in zwaar weer terecht kwamen. Daarnaast geven financieel adviseurs tips en uitleg.

Reageer op dit artikel