nieuws

Vredestein-werknemers kiezen straks per jaar of ze in DB of DC opbouwen

Pensioen 1513

Bandenfabrikant Apollo Vredestein brengt de pensioenregeling voor werknemers onder bij het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds. Bijzonder is dat de 1.500 deelnemers jaarlijks kunnen kiezen binnen welke regeling ze pensioen op willen bouwen.

Vredestein-werknemers kiezen straks per jaar of ze in DB of DC opbouwen

Vredestein gaat per 1 januari over naar het APF van Centraal Beheer. Deelnemers geven tijdens de opbouwfase jaarlijks aan of ze hun pensioen onder een premieregeling (DC) of een uitkeringsregeling (DB) willen laten vallen. Volgens een woordvoerder is Centraal Beheer de eerste die een dergelijke keuze biedt. Zo kunnen deelnemers vanuit een DC-regeling ook voor inkoop in een DB-kring van het algemeen pensioenfonds kiezen.

Toekomstbestendig

In een persbericht zegt Frans Smidt van Apollo Vredestein dat hij een moderne en toekomstbestendige regeling wilde. Hij had niet verwacht dat een pensioenfonds daar volledig aan tegemoet kon komen. “Centraal Beheer APF biedt nu een oplossing waar zowel werkgever, werknemers als vakbonden zich volledig in kunnen vinden”, aldus Smidt.

Reageer op dit artikel