nieuws

Henriëtte de Lange volgt Piet Keizer op als ombudsman Pensioenen

Pensioen 1114

De SER heeft een nieuwe ombudsman Pensioenen benoemd. Henriëtte de Lange (49) wordt per 1 januari de opvolger van Piet Keizer die zelf met pensioen gaat. De Lange is momenteel voorzitter van pensioenfonds Haskoning DHV en ze zit bij meerdere fondsen in de raad van toezicht. Deze functies zal ze volgens het persbericht neerleggen als ze in januari aantreedt. De aanstelling geldt voor een periode van vijf jaar met één mogelijke verlenging van nog eens vijf jaar.

Henriëtte de Lange volgt Piet Keizer op als ombudsman Pensioenen

“In al die jaren dat ik nu actief ben in pensioenland probeer ik me altijd te verplaatsen in de deelnemer. En vooral echt antwoord te geven op vragen over pensioenen, zodat mensen het begrijpen en weten waar ze aan toe zijn”, zegt De Lange in het persbericht. De nieuwe ombudsman stond onder meer aan de wieg van Stichting Pensioenkijker, een organisatie die zich als doel had gesteld om pensioen begrijpelijker te maken.

‘Extra impuls’

Volgens directeur van het Verbond Richard Weurding is De Lange de juiste persoon voor het instituut. “Wij kennen haar als iemand die consequent redeneert vanuit klantperspectief en verwachten daarom dat zij een extra impuls gaat geven aan ons streven het klantbelang centraal te blijven stellen.”

Onderzoeksbevoegdheid

Bij het openen van de vacature bleek dat de SER in samenspraak met het Verbond en de Pensioenfederatie het takenpakket van de nieuwe ombudsman flink heeft uitgebreid. Zo krijgt De Lange een onderzoeksbevoegdheid en wordt van haar verwacht dat ze meer in de openbaarheid zal treden.

Reageer op dit artikel