nieuws

Bestuur trekt stekker uit Delta Lloyd APF

Pensioen 4176

Delta Lloyd APF houdt het voor gezien. De positie van het algemeen pensioenfonds stond al ter discussie na de overname van Delta Lloyd door Nationale-Nederlanden. Nu heeft het bestuur zelf besloten ermee te stoppen. De achterstand op de andere APF’s is te groot geworden.

Bestuur trekt stekker uit Delta Lloyd APF

Het besluit komt nog geen twee jaar nadat het fonds van DNB een vergunning had gekregen. Vorig jaar liet voorzitter Ruud Hagendijk van het algemeen pensioenfonds nog weten ook na de overname van Delta Lloyd door NN gewoon door te gaan, al had de nieuwe moeder eerder laten doorschemeren daar anders over te denken. “Wij zijn een onafhankelijke stichting, wij maken als APF onze eigen afweging en wij willen doorgaan”, stelde Hagendijk.

Te grote achterstand

Nu is de boodschap anders. Inmiddels is besloten dat het merk Delta Lloyd verdwijnt. Hagendijk had wel partijen gevonden die financiering en uitvoering van Delta Lloyd APF wilden verzorgen, zegt hij tegen PensioenPro. Maar het bestuur heeft uiteindelijk geoordeeld dat er te weinig toekomst was voor het APF. “We hadden een te grote achterstand opgelopen.”

Reageer op dit artikel