nieuws

Agnes Joseph (Achmea) actuaris van het jaar

Pensioen 1260

Actuaris Agnes Joseph is donderdagmiddag tijdens het Actuarieel Podium bij Achmea in Zeist uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2018. Joseph werkt als expert actuary en data scientist bij Achmea.

Agnes Joseph (Achmea) actuaris van het jaar

Joseph (1980) houdt zich bij Achmea onder andere bezig met innovatie op het gebied van productontwikkeling, modelontwikkeling en kennisdeling. Daarnaast zet ze als actuaris wiskundige modellen in om inzicht te bieden in pensioenvraagstukken. Joseph doet dat zowel voor de consument, pensioenfondsbestuurders als beleidsmakers. Ze studeerde niet alleen af als actuaris, maar heeft ook een graad in de economie en de econometrie.

In woord en daad

“Agnes ontwerpt, presenteert en onderbouwt praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals langlevenrisico, verschuivende pensioenleeftijd, rekenrente, generatie-evenwichtigheid, et cetera. Ze laat in woord en daad zien wat het is om actuaris te zijn in de breedste zin van het woord”, aldus de jury bij haar nominatie.

Naast Joseph waren Pieter Heesterbeek (Triple A) en Judith Houtepen (Milliman Benelux) genomineerd voor de prijs die bedoeld is om de actuariële beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Vorig jaar ging de eer naar Dirk Jonker van Focus Orange en Crunchr. Hij opende vanochtend met een keynote de zevende aflevering van de actuarisdag.

Reageer op dit artikel