nieuws

BrightPensioen: ‘Jong bedrijf kiest vaker voor individuele pensioenpotjes’

Pensioen 906

Jonge bedrijven kiezen steeds minder vaak voor traditioneel pensioen. Dit stelt pensioenverzekeraar BrightPensioen naar aanleiding van het binnenhalen van haar 150ste klant. Volgens commercieel directeur Sjaak Zonneveld zijn er ook gevestigde bedrijven die hun bestaande tweede pijlerregeling inruilen voor de derde of vierde pijler.

BrightPensioen: ‘Jong bedrijf kiest vaker voor individuele pensioenpotjes’

Data Science Lab is de honderdvijftigste werkgever die kiest voor BrightPensioen. De 20 werknemers van Data Science Lab kunnen bij de aanbieder van lijfrentepensioen een eigen pensioenpotje voor later opbouwen, waarbij ze zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Recentelijk sloten ook andere jongere bedrijven als Vandebron, Flowtraders en Blendle zich bij BrightPensioen aan.

Zware verplichtingen

Volgens Zonneveld (foto) kiezen start-ups steeds minder voor een traditionele, collectieve pensioenregeling.  “Omdat de arbeidsmarkt flexibeler wordt en mensen vaker van baan wisselen, willen veel werknemers een eigen pensioenrekening. Onze klanten spelen hierop in door in plaats van een collectieve pensioenregeling af te sluiten, pensioen te faciliteren. Juist jonge bedrijven die voor het eerst met deze vraag te maken krijgen, willen liever niet direct zware verplichtingen. Op deze manier faciliteren ze hun medewerkers zonder zich vast te leggen aan een collectieve pensioenregeling”

Overstaptraject

Volgens Zonneveld zijn er zelfs gevestigde bedrijven die van hun bestaande tweede pijlerpensioen af willen en kiezen voor de derde of vierde pijler (zelf sparen). “Zij zien pensioen als een arbeidsvoorwaarde en willen dit op een meer flexibelere manier inrichten. Recent heeft Edmond Halley een dergelijk overstaptraject succesvol afgerond voor een middelgroot ICT bedrijf.”

Reageer op dit artikel