nieuws

Allianz voegt twee ondernemingspensioenfondsen samen

Pensioen 1551

Pensioenfonds Allianz Nederland en Pensioenfonds Buizerdlaan zijn per 1 juni gefuseerd. Beide fondsen zijn ondernemingspensioenfondsen van verzekeraar Allianz. Ze gaan verder onder de naam Allianz Nederland Groep. De twee fondsen beheren samen de pensioenvermogens van ruim vierduizend deelnemers.

Allianz voegt twee ondernemingspensioenfondsen samen

Pensioenfonds Buizerdlaan beheert een vermogen van ongeveer 200 miljoen euro. Allianz Nederland heeft 448 miljoen euro in de boeken staan. In het jaarverslag van de fondsen staat dat de fusie volgt uit een gedegen onderzoek naar de mogelijkheden voor de toekomst. De fusie moet vooral efficiencyvoordelen opleveren op het gebied van beleggingen en administratie.

De fondsen hebben overwogen om deel te nemen aan een Algemeen Pensioenfonds (apf) maar zagen daar uiteindelijk toch vanaf. Het fusiefonds houdt wel de optie open om binnen  vijf jaar alsnog aansluiting te zoeken bij een apf.

Reageer op dit artikel