nieuws

Zwitserleven zet turntweeling in voor pensioenambitie en wil zelf de beste worden

Pensioen 1166

Zwitserleven zet turntweeling in voor pensioenambitie en wil zelf de beste worden

Olympisch kampioen Sanne Wevers opende gisteren het pensioenevent van Zwitserleven met een oefening op de balk. Volgens pensioendirecteur Hans Visser is het toewerken naar een Olympische medaille te vergelijken met pensioen: je stelt een doel en bekijkt vervolgens wat je daar vandaag voor moet doen of laten.

De balk waar Sanne op balanceert is de echte balk uit Rio de Janeiro. De balk waar ze goud op won. Sanne vertelt, staand op de balk, het verhaal van haar en haar tweelingzus Lieke aan een zaal vol pensioenspecialisten. Over hard werken, uitkienen wat je vandaag, morgen en volgende week precies moet doen om dat ene doel te halen. Maar ook over kleine tegenslagen die maken dat je de strategie moet bijstellen.

Terugrekenen

Dat lijkt erg veel op toewerken naar een goed pensioen, vonden ze bij Zwitserleven en de turntweeling wordt nu ingezet om het verhaal ‘defined ambition’ kracht bij te zetten. Pensioendirecteur Hans Visser gelooft daar heilig in. “Je moet terugrekenen, net als de turnsters. Wat heb ik nodig, wat zijn mijn doelen? En wat moet ik doen om dat te halen? Daar willen wij samen met werkgevers, adviseurs en deelnemers aan werken.” (Voor wie het zich afvraagt: Chris Zegers blijft gewoon het gezicht van Zwitserleven, bevestigde Visser.)

Aanspreekpunt

Visser heeft daarbij de ambitie om van Zwitserleven de beste pensioenuitvoerder te maken. “Adviseurs zijn tevreden over ons, maar we staan nog niet op nummer 1. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan de dienstverlening. Adviseurs en werkgevers hebben nu bijvoorbeeld een vast aanspreekpunt. Ik ben zelf ook adviseur geweest en ik raakte altijd erg geïrriteerd als ik voor elke werkgever weer met iemand anders moest bellen.”

Adviseurs vinden Zwitserleven volgens IG&H onderzoek dus nog niet de beste aanbieder (dat is Delta Lloyd), en ook werkgevers en deelnemers zetten Zwitserleven nog niet bovenaan. Visser: “Sterker, de pensioenaanbieder die het het beste doet heeft een nps-score van -36, wij hebben een nps-score van -39. Daar moet nog wel wat gebeuren.”

Bezorgde werkgevers

Bij Zwitserleven aangesloten werkgevers hebben regelmatig vragen over de situatie bij moederbedrijf Anbang. Visser: “Ze reageren dan op artikelen in de krant. Die zijn vaak maar deels waar, maar werkgevers zijn er wel bezorgd over. Het gaat wel om het geld van hun medewerkers. Wij gaan altijd langs om ze gerust te stellen, laten onze cijfers zien. Daarmee kunnen we de bezorgdheid altijd wegnemen. Wij gaan hier gewoon door met ons werk heel goed doen.”

Passendheid regeling

Tjitsger Hulshoff (bestuurder en CIO bij premie-pensioen­instelling i-PensionSolutions) legde ’s middags in een sessie aan adviseurs uit hoe pensioenaanbieders met deelnemers aan die individuele pensioenambitie kunnen werken. Hij legde de vraag voor wie verantwoordelijk is voor de passendheid van een pensioenregeling: de werkgever, de adviseur, de uitvoerder of de AFM? Het publiek merkte op dat ze in dat rijtje de werknemer misten. Volgens Hulshoff is ‘iedereen een beetje verantwoordelijk, maar de uitvoerder voorop’. Hij liet zien hoe aanbieders in de toekomst groepen van individuen andere keuzes kunnen aanbieden. “Iemand die geen risico’s kan en wil nemen, die hoef je bepaalde keuzes niet eens voor te leggen. Je hebt ook mensen die geen risico’s kunnen nemen, maar dat wel willen: daar zul je je communicatie op moeten afstemmen.” Adviseurs in de zaal vroegen zich wel af wie die maatwerkpropositie uiteindelijk gaat betalen. Volgens Hulshoff valt het met die kosten wel mee. “Het is weliswaar maatwerk, maar we gaan in groepen van individuen denken.”

Reageer op dit artikel