nieuws

Zwitserleven neemt aanspraken pensioenfonds bouwbedrijf Heijmans over

Pensioen 1472

Zwitserleven neemt aanspraken pensioenfonds bouwbedrijf Heijmans over

Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van de Stichting Pensioenfonds Heijmans over. Dat heeft Zwitserleven vandaag bekend gemaakt. De pensioenverzekeraar wil zich ook dit jaar actief roeren op de overnamemarkt. 

In totaal gaat het over 2.200 deelnemers van het pensioenfonds van het bouwbedrijf. Heijmans Pensioenfonds heeft, met de toekomstbestendigheid en de betaalbaarheid van de regeling in het achterhoofd,  de strategische keuze gemaakt om de aanspraken te herverzekeren bij een verzekeraar. Door de rechten bij Zwitserleven onder te brengen, creëert het pensioenfonds zekerheid voor de deelnemers. Bovendien wordt door de overdracht voor hen een korting van 2% uit het verleden volledig en structureel gerepareerd.

Nieuwe gelden

Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven: ‘Door de overname van de verhoogde aanspraken is het voor Pensioenfonds Heijmans mogelijk om zekerheid te realiseren en Zwitserleven krijgt door de overname nieuwe gelden binnen waarmee extra kan worden belegd, en dat zorgt weer voor extra rendement.”

Groeiambities Zwitserleven

In 2017 kondigde Zwitserleven haar groeiambities aan en zette deze kracht bij door de pensioenaanspraken over te nemen van de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel (VP Tech). Met de herverzekering van de aanspraken van het Heijmans Pensioenfonds onderschrijft  Zwitserleven haar ambities op de overnamemarkt.

Reageer op dit artikel