nieuws

Pensioenfederatie al snel de mist in met AVG

Pensioen 2387

Pensioenfederatie al snel de mist in met AVG

Waar de Pensioenfederatie afgelopen vrijdag naar eer en geweten probeerde om direct compliant te zijn aan de die dag ingevoerde Algemene Verordening Gegevensbescherming, ging het direct mis. De brancheorganisatie stuurde vrijdag een mail met een opt-in-verzoek aan alle ontvangers van haar nieuwsbrief. Abusievelijk ontvingen de nieuwsbriefabonnees ook een bestand met de mailadressen van andere ontvangers.

“Het datalek was snel geconstateerd en binnen 5 minuten hebben we gehandeld door de betreffende e-mail in te trekken”, vertelt Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie. “Om 13:11 uur hebben we opnieuw de juiste e-mail verstuurd. Helaas is het intrekken van de e-mail van 13:06 uur niet bij een ieder gelukt. Wij verzoeken u om de bijlage te verwijderen en te vernietigen.”

Gemeld bij Autoriteit Persoonsgegevens

Conform de wetgeving heeft de brancheorganisatie het datalek vrijdag direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Reageer op dit artikel