nieuws

ABP ‘gelauwerd’ voor wegblijven bij Kassa

Pensioen 1659

ABP ‘gelauwerd’ voor wegblijven bij Kassa

Pensioenfonds ABP heeft zaterdag de Schijtlijster Trofee gekregen van televisieprogramma Kassa. Het pensioenfonds krijgt de prijs omdat het niet kwam opdraven in een eerdere uitzending om tekst en uitleg te geven. Volgens het ABP was er op dat moment  niemand beschikbaar vanwege  schoolvakanties. 

Op 5  mei besteedde Kassa aandacht aan het beleggingsbeleid van het ABP. Het  fonds zou beleggen in een bedrijf dat ten behoeve van een palmolieplantage in Papoea oerbos zou kappen, het milieu zou vernietigen en de bevolking zou onderdrukken. Op dat moment, midden in de  meivakantie, was er volgens ABP niemand beschikbaar voor een reactie op de aantijgingen.

‘Slappe smoes’

Niet alleen het ABP was genomineerd de trofee die dit jaar voor het eerst werd  uitgereikt. Ook het Zorginstituut Nederland, het Centraal Justitieel Incassobureau, Apple en HEMA werden genomineerd als bedrijven die voor  andere uitzendingen “met een slappe smoes” afhaakten.

Reageer op dit artikel