nieuws

PGGM dringt aan op ander beloningsbeleid ING

Pensioen 1742

Pensioenfonds PGGM drong gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING, waarbij veel vragen werden afgevuurd rondom het inmiddels ingetrokken salarisvoorstel voor topman Ralph Hamers, er op aan dat de bank een uitgebreide consultatie opzet over het beloningsbeleid.

PGGM dringt aan op ander beloningsbeleid ING

President-commissaris Jeroen van der Veer van ING verontschuldigde zich volgens de NOS gisteren weer voor alle commotie die is ontstaan nadat begin maart bekend was geworden dat topman Hamers een loonsverhoging zou krijgen van 50 procent.

‘50% erbij?, dan ook voor de gewone medewerkers’

Particuliere aandeelhouders hadden volgens het nieuwskanaal allerlei morele vragen voor de bestuurders en commissarissen. PGGM ging ook in op het omstreden plan en heeft de bank erop aangedrongen ‘een uitgebreide consultatie’ op te zetten over het beloningsbeleid bij de bank. De SP, die vier aandelen ING heeft opgekocht waardoor de partij bij de aandeelhoudersvergadering vragen mocht stellen, was ook aanwezig. SP-leider Lilian Marijnissen zei volgens de NOS onder andere: “Hamers er 50 procent bij, dan de gewone medewerkers van ING er ook 50 procent bij. Dat is eerlijk.”

Reageer op dit artikel