nieuws

Ook PFZW biedt deelnemer meer zicht op financiële toekomst

Pensioen 897

Ook PFZW biedt deelnemer meer zicht op financiële toekomst

Deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) krijgen gratis toegang tot een nieuwe tool: de Toekomst Verkenner. De tool moet hen meer zicht bieden op hun toekomstige financiële situatie en de impact van bijvoorbeeld vervroegde pensionering of minder werken.

De Toekomst Verkenner is ontwikkeld door pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en is sinds begin maart beschikbaar voor een selecte groep deelnemers van PFZW. Op basis van hun ervaringen wordt de tool verder verbeterd. Naar verwachting wordt de Toekomst Verkenner vanaf mei gefaseerd toegankelijk voor deelnemers van het fonds.

Binnen Digid-omgeving

Met de Toekomst Verkenner kunnen deelnemers en hun partners samen binnen een veilige Digid-omgeving binnen vijf minuten al hun persoonlijke financiële gegevens verzamelen. Deze worden gecombineerd uit bestanden van de Belastingdienst, mijnpensioenoverzicht.nl en het UWV. De deelnemer bepaalt zelf welke gegevens worden opgehaald en gebruikt voor het financiële overzicht en of de informatie bewaard moet blijven.

Heldere indicatie

Daarnaast krijgen de deelnemers  een aantal vragen en keuzes voorgelegd over de beoogde pensionering. De impact van deze keuzes wordt automatisch berekend en met uitleg getoond. Naast het pensioen zijn spaargelden, hypotheeklasten en andere inkomsten hierbij meegenomen. Ook kunnen overige uitgaven worden toegevoegd. Dit kan door eigen invulling, maar ook volledig geautomatiseerd op basis van Nibud-gegevens. Op deze manier moeten  deelnemers een heldere indicatie van hun financiële situatie krijgen, desgewenst inclusief die van hun partner.

Niet het eerste pensioenfonds

PFZW is niet het eerste pensioenfonds dat haar deelnemers met een tool meer zicht wil bieden op de persoonlijke financiële toekomst. Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) kwam vorig maand met ‘Helder Overzicht & Inzicht’.  Met de -eveneens gratis- dienst die SPW samen met pensioenbeheerder APG ontwikkelde, worden ook andere inkomsten en uitgaven in de toekomst inzichtelijk.

Reageer op dit artikel