nieuws

APG verkoopt pensioenadministratiedochter Inadmin aan RiskCo

Pensioen 1687

APG verkoopt pensioenadministratiedochter Inadmin aan RiskCo

RiskCo koopt Inadmin, de DC-pensioenadministratie-dochter van APG Groep. Het zal de administratie van Defined Contribution (DC) -pensioenen van ongeveer 175.000 deelnemers overnemen. Het is na een eerdere overeenkomst met Aon Hewitt de tweede grote overname voor het Utrechtse RiskCo. 

RiskCo, opgericht in 2005, ontwikkelt systemen voor het beheer van complexe en langetermijnadministraties zoals die van pensioenfondsen en levensverzekeraars. Aanvankelijk verkocht het bedrijf deze oplossingen aan pensioenfonds- en verzekeringsbeheerders maar vorig jaar besloot het bedrijf over te schakelen van alleen advies naar uitvoering. Diezelfde maand sloot RiskCo een overeenkomst met Aon Hewitt voor het beheer van de tot dan toe door Aon Hewitt beheerde pensioenfondsverplichtingen van ongeveer 75.000 deelnemers met grotendeels Defined Benefit (DB) -contracten.

Constante prijsdruk

“Deze nieuwe uitbreiding illustreert dat RiskCo nu een one-stop-shop is voor pensioenfondsen en andere pensioenaanbieders die hun administraties, DB, DC of CDC (Collective Defined Contribution) willen uitbesteden”, zegt Cees Krijgsman, CEO van RiskCo. “Met constante prijsdruk in de industrie is het logisch dat pensioenfondsen zich wenden tot specialisten met technologie voor de administratie. ”

‘Goed voor klanten en personeel’

Wim Henk Steenpoorte, COO en lid van de directie van APG: “APG is verheugd deze transactie aan te kondigen die een solide en vooruitstrevend bedrijf zal creëren. Dit is goed voor de klanten en het personeel van Inadmin. APG zal haar grotere klanten van pensioenfondsen blijven bedienen met toonaangevende en innovatieve oplossingen voor investeringen, administratie en klantenservice. “

Reageer op dit artikel