nieuws

Zwitserleven investeert in duurzame vis

Pensioen 981

Zwitserleven investeert in duurzame vis

Pensioenverzekeraar Zwitserleven is een samenwerking aangegaan met de Stichting Vis&Seizoen. Stichting Vis&Seizoen is een onafhankelijk keurmerk dat als doel heeft om het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Als partner van Vis&Seizoen investeert Zwitserleven, onderdeel van Vivat, in onderzoek naar seizoensgebonden visserij.  

Wat Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven, betreft is het ‘Zwitserleven Gevoel’ onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. “Daar dragen wij graag aan bij, onder andere met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Maar wel in een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is. De samenwerking met de Stichting Vis&Seizoen draagt ook bij een aan mooie, duurzame wereld.”

Seizoensgebonden visserij

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden, stelt Wim van As, oprichter en voorzitter van Stichting Vis&Seizoen. “Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te laten herstellen. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans op het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.”

Reageer op dit artikel