nieuws

Air-France KLM boekt nettoverlies door pensioenen piloten en cabinepersoneel

Pensioen 6579

Air France-KLM heeft afgelopen jaar de resultaten aanzienlijk verbeterd, mede geholpen door gunstige economische omstandigheden en een nog altijd relatief lage olieprijs. De afboeking van de pensioenen en cabinepersoneel van KLM zorgde er evenwel voor dat de luchtvaartgroep onder streep geld tekort kwam.

Air-France KLM boekt nettoverlies door pensioenen piloten en cabinepersoneel

Air France-KLM behaalde afgelopen jaar een omzet van € 25,8 miljard, ongeveer 4 procent meer dan een jaar eerder. De groei is te danken aan een toename van het aantal reizigers, en daarnaast aan gemiddeld hogere ticketprijzen.

De operationele winst nam afgezien van nadelige wisselkoerseffecten met ruim 60 procent toe tot 1,5 miljard euro. Van dat bedrag nam KLM met ruim 900 miljoen euro opnieuw het leeuwendeel voor haar rekening.

Pensioenrisico’s

De afboeking van € 1,4 miljard op de pensioenen van piloten en cabinepersoneel van KLM zorgt ervoor dat het bedrijf uitkomt op een nettoverlies van € 274 miljoen. Dat komt door een eenmalig papieren verlies als gevolg van maatregelen die de pensioenrisico’s voor KLM flink verkleinen. Zonder die eenmalige last zou de winst juist met bijna de helft zijn gestegen tot € 1,2 miljard.

Reageer op dit artikel