nieuws

Deelnemers BrightPensioen kunnen nu ook beleggen

Pensioen 1150

Deelnemers BrightPensioen kunnen nu ook beleggen

BrightPensioen biedt vanaf vandaag ook BrightBeleggen aan. Deze uitbreiding is op verzoek van de deelnemers van BrightPensioen. Tot nu toe was het alleen mogelijk te beleggen bij BrightPensioen via een lijfrenterekening voor pensioenopbouw.

Alle klanten (deelnemers) van BrightPensioen zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie en beslissen mee over de koers van BrightPensioen. Deze uitbreiding van het aanbod is daar een eerste gevolg van.

Inflatie plus 4%

BrightBeleggen is gericht op mensen die niet teveel risico willen lopen maar wel meer rendement willen dan momenteel op een spaarrekening. Bright rekent daarbij met een doelrendement van inflatie plus 4%.

Zo weinig mogelijk transacties

BrightPensioen belegt tegen kostprijs en rekent daarnaast een lidmaatschap dat losstaat van het opgebouwde vermogen van de klant. Er wordt belegd in ETF’s (Exchange Traded Funds) en het aantal transacties wordt zo laag mogelijk gehouden doordat er maar één keer per maand gehandeld wordt. Hierdoor kan automatisch worden geherbalanceerd zonder extra kosten te maken. Het fonds bestaat uit 100% duurzame aandelen- en obligatie-indexfondsen (ETF’s) aangevuld met greenbonds.

Kosten lidmaatschap

Huidige deelnemers van BrightPensioen kunnen voor het bestaande lidmaatschapsgeld naast hun lijfrenterekening deze extra beleggingsrekening openen. Nieuwe deelnemers die van start gaan krijgen in de eerste twee jaar het lidmaatschap cadeau totdat ze € 3000 aan vermogen hebben opgebouwd. Willen ze daarnaast nog een lijfrenterekening openen dan kunnen ze dat ook binnen gelijkblijvende lidmaatschapskosten.

Reageer op dit artikel