nieuws

Brocken nieuwe covoorzitter pensioenfonds PMT

Pensioen 733

Jos Brocken is met ingang van dit jaar benoemd als werknemersvoorzitter van pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT). Hij is de opvolger van Jan Berghuis die eind 2017 na een voorzitterschap van 17 jaar zelf met pensioen ging. Werkgeversvoorzitter blijft Benne van Popta. 

Brocken nieuwe covoorzitter pensioenfonds PMT

Bij PMT zijn de werknemers- en werkgeversvoorzitter afwisselend voorzitter van het bestuur. Brocken is in 2018 ook voorzitter van het bestuur en neemt die functie over van werkgeversvoorzitter Van Popta.

Eén pensioenregeling

Brocken is al sinds 2006 bestuurslid van PMT. Hij was ook bestuurder bij het andere pensioenfonds in de metaal, PME, van 2006 tot 2016, waarvan enkele jaren als werknemersvoorzitter. Daarnaast was Brocken landelijk bestuurder voor de sectoren metaal en techniek en metalektro voor FNV, eveneens sinds 2006. Hij voerde in die periode onder meer de onderhandelingen voor één pensioenregeling voor deze twee sectoren.  Vanaf het huidige jaar is Brocken gestopt als cao-onderhandelaar.

Andere benoemingen

Andere wisselingen PMT meldt tevens twee andere nieuwe aanstellingen. Frank van der Zanden is op 1 januari 2018 begonnen als manager IT / CIO. Daarvoor was hij interim manager bij diverse organisaties in de financiële sector. Eugenie Hol is in medio december 2017 begonnen als manager Risicomanagement, waar zij Hartwig Liersch opvolgt. Eerder was zij hoofd Modelvalidatie bij ING Bank.

Reageer op dit artikel