nieuws

Pensioenfonds metaal steekt geld in Europese huurwoningen

Pensioen 748

Pensioenfonds metaal steekt geld in Europese huurwoningen

Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) heeft toestemming gegeven aan haar vermogensbeheerder MN om € 150 miljoen te steken in  het Aberdeen Standard Pan European Residential Property Fund. Het fonds zal zich uitsluitend richten op huurwoningen in West-Europa. Daarmee speelt het in op de wereldwijde trend van verstedelijking.

 

Het Aberdeen Standard Pan European Residential Property Fund concept zal zich voor 100% richten op West Europa inclusief het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen. Veel Europese steden kennen door hun aantrekkingskracht een enorm woningtekort. Er is volgens PMT en MN een grote en stijgende vraag naar kwalitatief goede huurwoningen op locaties met gewilde voorzieningen.

Inspelen op trends

De doelomvang van het nieuwe fonds is meer dan €1,5 miljard. De belangrijkste aspecten, zoals inspelen op ruimtelijke en demografische trends, een hoge bezettingsgraad, een lage leverage, een aantrekkelijk kostenniveau en een stevige focus op duurzaamheid zijn verwerkt in de fondsdocumentatie.

Minder volatiel

PMT is momenteel een van de grootste en meest actieve investeerders in vastgoed van Europa. Aberdeen Standard Investments beschikt over eigen lokale teams van experts die in staat zijn om de woningmarktbehoeften te duiden en het profiel van woningzoekenden kennen wat moet zorgen voor waardebehoud en een duurzaam lange termijn-rendement. Het voordeel van huurwoningen boven de andere segmenten is volgens de initiatiefnemers dat de prijzen minder volatiel zijn.

Reageer op dit artikel