nieuws

Montae fuseert met Zweedse pensioen-fintech

Pensioen 1803

Montae fuseert met Zweedse pensioen-fintech

De Nederlandse pensioenadviseur Montae en de Zweedse financieel adviseur Söderberg & Partners bundelen hun krachten. De bedrijven willen de kennis van de Nederlandse collectieve pensioenmarkt combineren met beproefde fintech instrumenten uit Scandinavië. Söderberg & Partners neemt een belang in Montae, dat op haar beurt een belang neemt in het door Söderberg & Partners op te richten Nederlandse Söderberg & Partners platform.

Door samen in te zetten op nieuwe technologieën hopen beide partijen Nederlandse werkgevers, pensioenfondsen en deelnemers in staat te stellen weloverwogen pensioenkeuzes te maken en in te spelen op het groeiend aantal keuzemogelijkheden binnen collectieve pensioenregelingen. In het nieuw op te richten platform worden de instrumenten van Söderberg & Partners hiervoor ontwikkelde beschikbaar voor de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Online instrumenten

In Scandinavië is de trend richting meer maatwerk in collectief pensioen al langer gaande. Söderberg & Partners heeft daar de afgelopen 10 jaar op ingespeeld en heeft een palet aan online instrumenten ontwikkeld om het maken van pensioenkeuzes te ondersteunen. Zo leveren zij bijvoorbeeld online instrumenten voor het in kaart brengen van risicohouding, software voor ALM studies en monitoren zij meer dan 4.500 beleggingsfondsen op rendement en duurzaamheid.

Grote vernieuwingen

”Nederland heeft een vooraanstaand pensioensysteem dat aan de vooravond staat van grote vernieuwingen”, stelt Gustaf Rentzhog, CEO Söderberg & Partners. Montae is al 20 jaar actief met onafhankelijke advisering in de collectieve pensioenmarkt. Samen beschikken we over een unieke combinatie van fintech en consultancy ervaring die we inzetten bij de pensioenvernieuwingen voor de Nederlandse markt.”

Pensioenadviesbedrijf Floreijn

Montae is niet de eerste partij in de Nederlandse pensioenmarkt waarmee Söderberg & Partners zaken doet. De Scandinaviërs betraden de markt al eerder door een aandeel te nemen in pensioenadviesbedrijf Floreijn.

Best practice

Mike van Engelen, oprichter en senior partner Montae: “De Nederlandse pensioensector snakt bovendien naar technologische vernieuwing. Samen brengen wij de internationale best practice naar de Nederlandse pensioensector.”

Software ontwikkelaars

Söderberg & Partners is opgericht in 2004 in Zweden en levert een breed palet aan producten en diensten die te verdelen zijn in: insurance consulting, securities & asset management, financial technology en payroll & benefits. Bij het bedrijf werken ruim 1.600 mensen, waarvan tientallen als software ontwikkelaar.

75 pensioenprofessionals

Montae bestaat sinds 1997 en geeft met ruim 75 pensioenprofessionals advies aan pensioenfondsen, werkgevers, en ondernemingsraden. Montae heeft kantoren in Rijswijk, Utrecht, Eindhoven en het Caribisch gebied.

Reageer op dit artikel