nieuws

BrightPensioen haalt in enkele dagen bijna vier ton op

Pensioen 994

De crowdfundingsactie van BrightPensioen is vorige week succesvol verlopen. De aanbieder heeft in enkele dagen met een speciale klanten-crowdfunding de beoogde € 380.000 bijeengebracht door investeringen van ruim 250 klanten.

BrightPensioen haalt in enkele dagen bijna vier ton op

Daarmee is de tweede investeringsronde van € 1,5 miljoen afgerond die anderhalf jaar geleden startte. Driekwart van dat bedrag is geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en ‘informal investors’. De laatste € 380.000 is vorige week bij klanten opgehaald. Sowieso zijn alle Bright-klanten aandeelhouder: ze krijgen voor hun inschrijfgeld van € 100 aandelen. “Dat is een unicum in de financiële wereld.” Oprichter Karin Jakobsen is in haar nopjes dat de crowdfundingactie zo vlotjes is verlopen. “We staan perplex van de snelheid waarmee de laatste € 380.000 euro door onze deelnemers binnen is gebracht.”

Derde pijler

BrightPensioen richt zich op flexibele pensioenopbouw in de derde pijler) voor zzp’ers, DGA’s “en andere mensen die graag zelf pensioen willen opbouwen”.  Bright zegt vermogensopbouw tegen kostprijs te bieden, in ruil voor een lidmaatschap. “Hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs. En dat levert weer meer (pensioen)vermogen op. Er is geen winstdoelstelling maar een resultaatdoelstelling.”

 

Reageer op dit artikel