nieuws

KLM en piloten alsnog akkoord over pensioenen

Pensioen 1100

Na ruim twee jaar heeft KLM alsnog een akkoord bereikt met het vliegend personeel over pensioenafspraken. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig € 194 miljoen uit, die verspreid over meerdere termijnen aan het pensioenfonds wordt uitgekeerd.

KLM en piloten alsnog akkoord over pensioenen

Bij het bedrijf werd al sinds 2015 onderhandeld over de pensioenen. Inzet van KLM was om de jaarlijkse pensioenbijdragen voorspelbaarder en in die zin ook minder risicovol te maken. Die
De discussies liepen soms hoog op, waarbij door VNV afgelopen jaren ook met acties is gedreigd. Ook waren er in 2016 enkele rechtszaken waarbij de rechter uiteindelijk KLM in het gelijk stelde en bepaalde dat de lopende pensioenovereenkomst door de luchtvaartmaatschappij mocht worden opgezegd.

Afspraken cabinepersoneel

Eerder waren al afspraken gemaakt over het verhogen van de pensioenleeftijd van de piloten. Het gaat nu om aanpassingen die in januari 2018 ingaan. De leden van VNV moeten nog instemmen met de gemaakte afspraken. KLM kwam in augustus dit jaar met de bonden voor het cabinepersoneel al een aantal aanpassingen op het gebied van pensioenen overeen.

Reageer op dit artikel