nieuws

€380.000 aan aandelen BrightPensioen beschikbaar voor klanten

Pensioen 778

BrightPensioen is een crowdfunding gestart die klanten in staat stelt extra aandelen in het bedrijf te bemachtigen. Alle klanten zijn al aandeelhouder omdat ze voor hun inschrijfgeld van €100 direct aandelen hebben gekregen. Het aandeelpakket dat BrightPensioen nu beschikbaar stelt voor klanten bedraagt een totaalsom van €380.000. De prijs per aandeel is €0,25.

€380.000 aan aandelen BrightPensioen beschikbaar voor klanten

De aandelen worden aangeboden per blok van €100. Hiervoor ontvangt men 400 aandelen. De crowdfunding ging volgens het platform zondag van start en er is inmiddels voor bijna drie kwart van het bedrag ingetekend. Deze crowdfunding maakt deel uit van de tweede investeringsronde van BrightPensioen die anderhalf jaar geleden van start ging. In deze ronde wil het bedrijf in totaal €1,5 miljoen ophalen. Hiervan is volgens de initiatiefnemers driekwart reeds geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De resterende 25% is voor klanten gereserveerd.

Investeren

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen: “Dit is helemaal in lijn met het doel dat de klanten van BrightPensioen in de toekomst de meerderheid van de aandelen zullen bezitten. We hebben bij de start van de tweede crowdfundingsronde aangegeven dat we dit bedrag gebruiken om te investeren in sales, de operatie te financieren tot break-even en om het product- en dienstenaanbod verder uit te breiden. En dat gaat goed. In 12 maanden is het aantal deelnemers vervijfvoudigd.” De eerste crowdfunders in april 2014 betaalden €0,20 per aandeel. Allianz is in juni 2016 ingestapt op €0,25 per aandeel en voor klanten geldt nu nog steeds deze prijs. Vanaf 1 januari 2018 wordt de prijs €0,33 per aandeel en krijgen nieuwe klanten 300 aandelen voor hun €100 inschrijfgeld. De eerste klanten van BrightPensioen kregen nog 500 aandelen voor hun inschrijfgeld van €100. Vanaf juni 2016 krijgen nieuwe deelnemers nog 400 aandelen voor dat inschrijfbedrag.

Reageer op dit artikel