nieuws

Pensionado’s vergeten miljoenen aan pensioengeld te innen

Pensioen 1807

Pensionado’s vergeten miljoenen aan pensioengeld te innen

Pensioenfondsen moeten soms grote moeite doen om mensen op te sporen die vergeten hun pensioen op te vragen, en bijvoorbeeld naar het buitenland zijn vertrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van de Pensioenfederatie naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad (AD). Precieze cijfers kan de koepel van pensioenfondsen evenwel niet noemen.

Duidelijk is volgens de zegsman wel dat het niet om “een paar” mensen gaat. Het AD meldt na een rondgang dat alleen al de drie grootste pensioenfondsen samen op zoek zijn naar zo’n 100.000 mensen die bij elkaar €350 miljoen aan pensioen laten liggen.

Vaak gaat het om betrekkelijk kleine potjes, maar het is geld waar deelnemers wel recht op hebben en dat nergens anders voor kan worden gebruikt. Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) laat weten dat het om die reden een actief beleid voert om de rechthebbenden op zulke ‘vergeten’ pensioenen op te sporen. Dat kunnen overigens ook nabestaanden zijn.

Reageer op dit artikel