nieuws

AFM breekt met dure pensioenregeling, stapt over naar APF NN

Pensioen 3038

AFM breekt met dure pensioenregeling, stapt over naar APF NN

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten om per 1 januari 2018 de uitvoering van haar pensioenregeling over te brengen van Pensioenfonds AFM naar De Nationale APF. De Nationale APF, eigendom van NN Investment Partners en pensioenbeheerder AZL,  is geselecteerd door middel van een Europese aanbestedingsprocedure.De AFM krijgt een ‘single-client kring’ dat wil zeggen dat het beleid en vermogen wordt afgescheiden van de overige klanten.

De huidige uitvoerder Pensioenfonds AFM is een klein fonds met relatief hoge uitvoeringskosten. Met het aansluiten bij De Nationale APF realiseert AFM lagere uitvoeringskosten en een meer solide pensioenuitvoering.

Opheft over dure regeling

Begin 2015 ontstond er ophef na de publicatie in am: over de dure eigen regeling die de AFM voor nog geen duizend deelnemers had opgetuigd. Eind 2016 koos de toezichthouder voor een overgang naar een algemeen pensioenfonds en startte het een aanbestedingsprocedure.

Reageer op dit artikel