nieuws

Zomerserie (13) – Hans Visser (Zwitserleven): ‘Benieuwd wat nieuw kabinet doet in de pensioendiscussie’

Pensioen 1469

Zomerserie (13) – Hans Visser (Zwitserleven): ‘Benieuwd wat nieuw kabinet doet in de pensioendiscussie’
Nederland, Amstelveen, 11-01-2017 Hans Visser, Vivat Foto: Maartje Geels

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven, vertelt met trots dat zijn bedrijf dit jaar is gestopt met directe investeringen in de kolenmijnbouw en de tabaksindustrie. “Ik geloof in een mooie wereld, ook voor in de toekomst.”

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“We hebben het vertrouwen weer terug gekregen van onze adviseurs en werkgevers. Maar het allerbelangrijkste is de stijging op NPS-gebied van -54 vorig jaar naar NPS 0 per 3o juni jongstleden. Ik ben enorm trots op deze grote sprong voorwaarts.”

Waar ben je privé trots op?
“Dat mijn twee kinderen zich ontwikkelen tot verantwoordelijke individuen die klaar staan voor anderen.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft van het jaar?
“Dat we als investeerder gestopt zijn met directe investeringen in kolenmijnbouw en de tabaksindustrie. Ook dat we de duurzame resolutie van Follow This gesteund hebben waarin de aandeelhouders van Shell worden opgeroepen om over te stappen naar een duurzame energievoorziening. De reden is dat ik geloof in een mooie wereld, niet alleen nu maar ook voor in de toekomst. Deze resolutie en maatregelen helpen daarbij.”

Hoe hebben jullie je als bedrijf voorbereid op de tweede helft van het jaar?
“We zijn klaar voor de verlengingen van 2018. Alles is voorbereid om offertes klaar te hebben staan voor onze relaties. Tevens zijn we intern helemaal voorbereid op de verhoging van de pensioenleeftijd naar 68 jaar. Wij zijn er klaar voor om in de tweede helft van dit jaar de adviseur en de werkgever te ontzorgen ten aanzien van zijn verlenging.”

Waar ga je tijdens de zomervakantie beslist niet aan denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Ik ben een positief ingesteld mens, dus ik wil dit graag positiever benoemen: ik ga het Zwitserleven Gevoel ervaren.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
“Ten eerste ga ik buiten de EU op vakantie. En ten tweede zal ik nooit mijn mobiel uitzetten. Ik wil toch graag bereikbaar zijn, al bepaal ik wel zelf wanneer ik bereikbaar ben.”

Wat zijn je verwachtingen voor de verzekeringsbranche, wat worden de komende maanden de issues?
“Ik ben benieuwd hoe het nieuwe kabinet eruit komt te zien en wat dat zal betekenen voor de pensioendiscussie die nu al jaren woedt.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
“Wij zullen meer en meer met innovaties bezig gaan en laten zien hoe innovatie onze branche kan helpen in de vooruitgang.”

Wat hoop je dat Zwitserleven bereikt in de tweede helft?
“Een positieve NPS-score, het in bedrijf zijn van ons Innovatie Center en mooie resultaten om 2018 goed mee te starten.”

Tot slot: heb je persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“Ik hoop dat onze interne start-up Financieel Vitaal een vliegende start zal hebben om adviseurs en werkgevers bij te staan in de deelnemerscommunicatie.”

Reageer op dit artikel