nieuws

De Amersfoortse sluit eindleeftijd collectieve inkomensverzekeringen aan op AOW-leeftijd

Pensioen 1400

De Amersfoortse sluit eindleeftijd collectieve inkomensverzekeringen aan op AOW-leeftijd

De Amersfoortse zet, zoals ze zelf zeggen, een stapje verder en werkt aan ‘een toekomstbestendige oplossing’. Omdat naar verwachting de AOW-leeftijd de komende jaren verder gaat stijgen, koppelt de verzekeraar vanaf 1 januari 2018 de maximale eindleeftijd collectieve inkomensverzekeringen aan de AOW-leeftijd.

De ‘toekomstbestendige oplossing’ van De Amersfoortse komt op het volgende neer: wanneer de AOW-leeftijd stijgt, stijgt de eindleeftijd van de Amersfoortse collectieve inkomensverzekeringen ook mee. De aanpassing van de eindleeftijd wordt per 1 januari 2018 opgenomen in de polisvoorwaarden van De Amersfoortse. De verzekeraar is vooral bekend als de aanbieder van inkomensverzekeringen voor ondernemers.

Beperkte premieconsequenties

De aanpassing van de eindleeftijd geldt voor alle bestaande Verzuim-, WGA ERD en WIA Werknemer verzekeringen. Daarnaast geldt de aanpassing voor verzekerden die op of na 1 januari 2013 ziek of arbeidsongeschikt zijn geworden. De aanpassing is tevens van toepassing op nieuwe Verzuim-, WGA ERD en WIA Werknemer verzekeringen die op 1 januari 2018 ingaan met uitzondering van medewerkers die op dat moment al ziek of arbeidsongeschikt zijn. De verzekeraar schrijft dat er kosten zijn bespaard bij de omzetting van collectieve inkomensverzekeringen naar een nieuwe administratiesysteem. Hierdoor heeft de aanpassing van de eindleeftijd beperkte premieconsequenties.

Niet alles blijkt toekomstbestendig bij De Amersfoortse. Begin deze maand gaf de verzekeraar aan te stoppen met het aanbieden van collectieve pensioenproducten. Het in 2014 geïntroduceerde Werknemers Pensioen van de Amersfoortse is medio juli verder gegaan onder de vlag van moederbedrijf ASR.

Reageer op dit artikel