nieuws

De Amersfoortse neemt afscheid van collectief pensioen

Pensioen 2866

De Amersfoortse neemt afscheid van collectief pensioen

De Amersfoortse stopt met het aanbieden van collectieve pensioenproducten. Het in 2014 geïntroduceerde Werknemers Pensioen van de Amersfoortse gaat medio juli verder onder de vlag van moederbedrijf ASR.

De Amersfoortse is vooral bekend als de aanbieder van inkomensverzekeringen voor ondernemers. “En dat blijft”, zegt Folkert Pama, directeur Sales en Klantbediening bij het pensioenbedrijf van ASR. “Alleen het pensioenproduct gaat nu verder onder ASR-vlag.”

Logisch

Pama vertelt dat de medewerkers van De Amersfoortse en ASR nu al op één afdeling in het team werknemerspensioen werkzaam waren. “Het was heel logisch om het samen te voegen”, zegt hij. “De Amersfoortse was op pensioengebied ook niet zo groot, qua deelnemers gaat het om zo’n tien tot vijftien procent van het ASR-totaal.”

Volgens Pama is het Werknemers Pensioen niet alleen omgelabeld, maar ook opgefrist. “Doorbeleggen na pensioendatum zit er in en de lifecycles zijn vernieuwd.” Adviseurs hoeven volgens hem niet te vrezen voor verschraling van het aanbod. “Ze kunnen dit verbeterde product blijven aanbieden, alleen onder een nieuwe naam. Ook introduceren we tegelijkertijd een vernieuwde persoonlijke omgeving voor werknemers: Mijn Pensioenplein.”

PPI en APF

ASR heeft naast het pensioenverzekeringsbedrijf ook een PPI samen met Brand New Day én een algemeen pensioenfonds waar inmiddels drie werkgevers zijn aangesloten. De Efteling was de eerste klant.

Reageer op dit artikel