nieuws

Hans Visser (Zwitserleven): ‘Pensioenklanten verzekeraars laten tot 10% liggen’

Pensioen 1168

Hans Visser (Zwitserleven): ‘Pensioenklanten verzekeraars laten tot 10% liggen’

Mensen die bij een verzekeraar pensioensparen, laten vaak geld liggen. Dit stelt Hans Visser, directeur pensioen bij Zwitserleven in een interview met dagblad De Stentor. Pensioenshoppen kan volgens hem wel 10% meer pensioen opleveren.

Visser stelt in het interview dat mensen die bij een verzekeraar pensioensparen in meerderheid akkoord gaan met het aanbod dat ze van hun verzekeraar krijgen ten aanzien van het opgebouwde kapitaal en het pensioen dat ze daarmee per maand krijgen gedurende de rest van hun leven. Visser: “Het blijkt dat 50 tot 70% van de mensen dat aanbod accepteert. Maar je kunt je pensioen inkopen bij iedere pensioenverzekeraar. Kijk goed rond en vergelijk de aanbiedingen. Dat kan je tientjes per maand extra opleveren. Wij vonden voorbeelden waarbij er 10 procent verschil zat tussen de aanbiedingen.”

Beter een pensioenadviseur

Volgens Visser stappen maar weinig mensen over omdat ze pensioen ingewikkeld vinden en vertrouwen op hun huidige verzekeraars. Hij wijst op de verschillende vergelijkingssites al zijn deze volgens hem alleen geschikt voor standaardproducten. “ Als je ingewikkelder wensen hebt, bijvoorbeeld eerst een hoog en later een lager pensioen, kun je beter een pensioenadviseur in de arm nemen.”

Reageer op dit artikel