nieuws

Ook ASR komt met product voor doorbeleggen na pensionering

Pensioen 1310

Ook ASR komt met product voor doorbeleggen na pensionering

ASR is bezig met de ontwikkeling van een propositie voor doorbeleggen na pensionering. Volgens de verzekeraar kan doorbeleggen werknemers in bepaalde situaties aan een beter pensioen helpen. Wel waarschuwt ASR deze mogelijkheid niet als heilige graal te zien. Het rendement kan immers ook tegenvallen.

Dat schrijft de verzekeraar in een reactie op de blog van Rob Goedhart op am:web. Goedhart is kritisch over de oproep van directeur pensioen bij ASR Fleur Rieter – eveneens in een blog – om doorbeleggen na pensionering niet als heilige graal te zien. Hij vreest dat verzekeraars alles bij het oude willen laten en dat klanten daardoor de kans op een hogere pensioenuitkering mislopen.

Pensioenbewustzijn verhogen

Ten onrechte, reageert Rieter. Ook ASR is bezig een product op de markt te brengen voor doorbeleggen na pensionering. De verzekeraar verkiest daarbij zorgvuldigheid boven snelheid met als doel dat consumenten kunnen kiezen tussen rendement en risico. De propositie wordt getoetst bij klanten en adviseurs. Doorbeleggen is volgens haar bovendien nodig om het vertrouwen in de pensioensector te vergroten. Ook kan doorbeleggen het pensioenbewustzijn bij deelnemers verhogen.”

“Het lijkt erop dat hij (Goedhart, red.) de blog niet geïnterpreteerd heeft zoals die bedoeld was”, zegt Rieter. “De intentie van mijn column is te laten zien dat doorbeleggen na pensionering een goede extra mogelijkheid is om aan te bieden, maar tegelijkertijd een waarschuwing om het niet als de heilige graal te zien. Doorbeleggen kan een werknemer aan een beter pensioen helpen, maar dat geldt niet altijd en niet voor iedereen, want het rendement kan ook tegenvallen. Een goede begeleiding van de klant, in dit geval de werknemer, is daarom noodzakelijk.”

Reageer op dit artikel