nieuws

‘Pensioenuitvoerder MN moet fors afschrijven op automatiseringsproject’

Pensioen 2376

‘Pensioenuitvoerder MN moet fors afschrijven op automatiseringsproject’

MN, de uitvoerder van de pensioenfondsen PME, PMT en Koopvaardij, heeft afgelopen jaar €15 miljoen afgeschreven van de €20 miljoen die het vanaf 2014 heeft geïnvesteerd in automatiseringsproject MN 3.0. Dit programma moest werkprocessen automatiseren en leiden tot minder werknemers en lagere kosten. Omdat MN 3.0 niet genoeg oplevert, gaat het nu in afgeslankte vorm verder.

Het MN 3.0-programma werd vorig jaar al tijdelijk stopgezet omdat het niet genoeg resultaten opleverde. De ontwikkelde IT-architectuur zou niet naar wens zijn. Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag. Afgelopen zomer besloot de pensioenuitvoerder het automatiseringsproject in afgeslankte vorm intern door te zetten. Tot dat moment waren 75 externen met MN 3.0 bezig.

Hogere uitvoeringskosten

Volgens het FD betaalden deelnemers van de pensioenfondsen PME, PMT en Koopvaardij in 2016 hogere uitvoeringskosten door het MN 3.0-project. Bij PMT zou het om een stijging van 20% gaan. Ook voor dit jaar worden extra kosten voor de deelnemers verwacht.

Een woordvoerder laat het FD weten dat er de afgelopen anderhalf jaar niet voor niets is gewerkt. ‘Er is veel kennis opgedaan, maar je moet zaken ook durven keren als het niet zo gaat zoals gehoopt.’ Het aantal projecten binnen MN 3.0 is ingeperkt. De planning is nog steeds om binnen vijf jaar het automatiseringsproject af te ronden. De totaal begrote kosten voor MN 3.0 was €70 miljoen. Volgens de woordvoerder is het nog steeds het uitgangspunt om binnen dat budget te blijven.

Reageer op dit artikel