nieuws

NN begint met doorbeleggen in ‘Actief Pensioen’

Pensioen 2170

NN begint met doorbeleggen in ‘Actief Pensioen’

Ook Nationale Nederlanden springt in op de Wet verbeterde premieregeling die het deelnemers mogelijk maakt door te beleggen na de pensioendatum. Vanaf vandaag biedt NN ‘Actief Pensioen’, een variabel pensioen waarbij de hoogte van – een deel van – het pensioen afhangt van de resultaten uit beleggingen na pensionering.

Dankzij de Wet verbeterde premieregeling, die sinds 1 september 2016 van kracht is, mogen pensioenfondsen ook na de pensioendatum nog beleggen. Het pensioenkapitaal wordt niet in één keer omgezet in een vaste uitkering. Bij variabele pensioenuitkeringen wordt een deel van het pensioenkapitaal na de pensioendatum nog belegd. Dit maakt de pensioenuitkering minder afhankelijk van de marktrente op één moment en kan leiden tot een hoger pensioen.

Wie bij NN kiest voor ‘Actief Pensioen’ kan ervoor kiezen een deel of het volledige pensioen variabel te maken. “Het is daarmee interessant voor iedereen en niet alleen voor mensen die pensioen over hebben waarmee ze extra rendement willen halen”, zegt Arthur van der Wal, directeur Nationale Nederlanden Pensioen, in een persbericht. De verzekeraar gaat klanten vanaf ongeveer tien jaar voor de pensioendatum helpen een keuze te maken met de online Pensioen Hulp.

Eerder vandaag maakte Delta Lloyd-onderdeel BeFrank bekend nieuwe lifecycles te hebben ontwikkeld met een aangepaste risicoafbouw richting de pensioendatum.

Reageer op dit artikel