nieuws

PGGM investeert nadrukkelijker in telecommasten

Pensioen 1923

PGGM investeert nadrukkelijker in telecommasten

Pensioenbeheerder PGGM en American Tower Corporation hebben vandaag bekend gemaakt dat ze een definitief akkoord hebben bereikt voor de acquisitie van FPS Towers, dat eigenaar en operator is van ongeveer 2.400 telecomtorens in Frankrijk. De acquisitie vindt plaats via de eerder aangekondigde joint-venture, ATC Europe.  De overname  wordt door American Tower en PGGM gefinancierd door private equity naar rato van het belang dat ze hebben in de joint-venture. American Tower verwacht de benodigde schuldfinanciering te verstrekken.  

In reactie op deze transactie zegt Erik van de Brake, hoofd Infrastructuur van PGGM: “We zijn heel blij om onze samenwerking met American Tower uit te breiden met FPS Towers. Dit vergroot de mogelijkheid van PGGM om namens haar klanten pensioenkapitaal te investeren in de reële economie.”

Essentiële infrastructuur
Hij vervolgt: “De telecomtorens van FPS Towers zijn onderdeel van een essentiële infrastructuur voor mobiele communicatie en deze lange termijnbelegging draagt bij aan een sterke Europese economie. Ze zal ook goede en stabiele rendementen opleveren voor de pensioenfondsen en hun deelnemers waarvan we het vermogen beheren.”

Reageer op dit artikel