nieuws

NN krijgt vergunning voor APF

Pensioen 285

NN krijgt vergunning voor APF

Algemeen Pensioenfonds De Nationale APF heeft van De Nederlandsche Bank (DNB) een vergunning gekregen. Het initiatief van NN Investment Partners en pensioenbeheerder AZL is het vierde APF dat groen licht krijgt van DNB.

De Nationale APF kan verschillende pensioenregelingen uitvoeren, ook beschikbare premieregelingen. Het gebruikt hiertoe een flexibel administratieplatform. Pensioenfondsen en werkgevers brengen hun regelingen onder in één van de vier standaardkringen of in een eigen kring. Het beleggingsbeleid wordt uitgevoerd met een open architectuur waarin per belegging de beste partij wordt geselecteerd.

Minder bestuurlijke last voor pensioenfondsen
Volgens De Nationale APF is het besturen van een pensioenfonds snel complexer en intensiever geworden en biedt het APF pensioenfondsen en werkgevers een aantrekkelijk alternatief. Bestuursvoorzitter Margreet Teunissen: “De kosten zijn er lager, er is minder bestuurlijke last voor pensioenfondsen en werkgevers en zij kunnen het eigen karakter behouden. Ideaal, ook voor werkgevers die een alternatief zoeken voor een rechtstreeks verzekerde regeling.”

De Nationale APF kent een gemengd bestuursmodel met zes bestuursleden. Naast voorzitter Margreet Teunissen zijn Roeland van Vledder en Erwin Bosman niet-uitvoerende bestuursleden. De uitvoerende bestuursleden Mirja Constandse, Arnout Korteweg en Henk de Bruijne zijn full time aan De Nationale APF verbonden. Via het belanghebbendenorgaan houden aangesloten werkgevers, deelnemers en pensioengerechtigden per kring invloed op belangrijke strategische besluiten.

Primeur voor APF Stap
Eerder kregen ASR en Centraal Beheer een vergunning. Aegon had met de vergunning voor het Stap APF de primeur

Reageer op dit artikel