nieuws

Munt Hypotheken strikt tiende pensioenfonds

Pensioen 282

Munt Hypotheken strikt tiende pensioenfonds

Pensioenfonds Detailhandel stelt 800 miljoen euro ter beschikking aan de Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO) om via het label Munt Hypotheken in Nederlandse woninghypotheken te investeren.

Munt Hypotheken is eind september 2014 opgericht en Pensioenfonds Detailhandel is het tiende pensioenfonds dat investeert in de Haagse hypotheekverstrekker. Munt Hypotheken behoort inmiddels tot de top 10 hypotheekverstrekkers van Nederland met een marktaandeel dat naar eigen zeggen bijna 7% bedraagt.

Interesse
“We zien een aanhoudende interesse van de Nederlandse pensioenfondsen om te investeren in Nederlandse woninghypotheken”, zegt Jeroen Looman, directeur van Munt Hypotheken. “Sinds de oprichting van Munt Hypotheken kunnen we rekenen op regelmatige toezeggingen van onze huidige investeerders, en ook van nieuwe pensioenfondsen die willen instappen.”

Reageer op dit artikel