nieuws

Zomerserie (28): zeven vragen aan Karin Jakobsen van BrightPensioen

Pensioen 3750

Zomerserie (28): zeven vragen aan Karin Jakobsen van BrightPensioen

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De 28e in de reeks is Karin Jakobsen, financieel directeur bij BrightPensioen.

1. We zijn halverwege 2016. Hoe zou je het jaar tot nu toe kenschetsen? Wat ging goed? Wat ging fout?
“We zijn het eerste half jaar een strategische samenwerking aangegaan met Allianz en daar zijn we heel blij mee. En er zijn een paar leuke en talentvolle nieuwe medewerkers bij Bright gestart en het verschil kunnen we direct merken. Er is eigenlijk niet echt iets fout gegaan, dus laten we dat de rest van het jaar maar zo houden.”

2. Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“BrightPensioen is bezig met de 2e financieringsronde en deze willen we voor het einde van het jaar afronden. Daarnaast zijn we ons team verder aan het uitbouwen en hopen we nog een paar leuke nieuwe collega’s te mogen ontmoeten.”

3. Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“We gaan in ieder geval een midweek naar de Ardennen met de hele familie omdat mijn vader 80 jaar wordt. Verder laat ik het nog een beetje van het weer afhangen. Als het lekker weer wordt, dan blijven we in de Benelux. Zo niet, dan wordt het een last-minute richting de zon.”

4. Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“De ongelijkheid tussen 2e en 3e pijler pensioen. Ons stelsel stamt nog uit de tijd dat het merendeel van de arbeidsmarkt in loondienst was en hun hele leven in dezelfde sector werkte, al dan niet bij dezelfde baas. En dat zorgt voor een ongelijkheid tussen jong en oud maar ook tussen loondienst en zelfstandigen.”

5. Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Ja, dagelijks en voor van alles en nog wat. Ik lees mijn emails en app-jes tijdens mijn vakantie, maar lees ook boeken en tijdschriften op de smartphone, blijf op de hoogte van actualiteiten, ik (en met name mijn kinderen) spelen er spelletjes op, ik gebruik ‘m als camera, als sat-nav en ik zoek er leuke activiteiten en restaurantjes op in de buurt.”

6. Welk boek zou iedereen deze zomer moeten lezen en waarom?
“Ik vond het “boekje” “Pretotype it” een echte eye-opener. Interessant om te zien dat je door iets te faken ook inzicht kan krijgen in de behoeftes van de markt i.p.v. dure en tijdrovende prototypes te gaan bouwen om tot dezelfde conclusie te komen. Er staan diverse voorbeelden in van bedrijven die in het verleden tot slimme keuzes zijn gekomen door hier gebruik van te maken.”

7. Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
“Doen! Een eigen bedrijf opzetten, is een geweldige ervaring. Kans is groot dat je uiteindelijk heel ergens anders beland als je initieel had gedacht, maar ook dat hoort erbij. Alleen door het te doen, leer je om te gaan met tegenslagen, je de schouders eronder te zetten, waar nodig bij te sturen en er zo weer sterker uit te komen.”

Voorgaande edities van de Zomerserie 2016 staan hier.

Reageer op dit artikel