nieuws

Duurzaam pensioen voor zzp’ers bij BrightPensioen

Pensioen 3731

Duurzaam pensioen voor zzp’ers bij BrightPensioen

Het vermogen van deelnemers van BrightPensioen wordt voor het eerst duurzaam belegd. BrightPensioen is daarmee, naar eigen zeggen, de eerste pensioenaanbieder die kiest voor 100% duurzaam beleggen. “Duurzaam past bij de bedrijfsfilosofie en bij het onderwerp pensioen”, zegt Sjaak Zonneveld, commercieel directeur bij BrightPensioen.

“Pensioen is een voorziening voor een zorgeloze toekomst”, aldus Zonneveld. “Daarvoor is naast een pot met geld, ook een leefbare samenleving noodzakelijk. Door duurzaam en verantwoord te beleggen wordt bijgedragen aan beide.”

Nieuw fonds
Het nieuwe Bright Lifecycle fonds bestaat uit duurzame aandelen en obligatie indexfondsen aangevuld met greenbonds (het financieren van groene activiteiten). Zonneveld: “De bedrijven die hier deel van uitmaken, zijn gescreend op basis van specifieke duurzaamheidsrichtlijnen. Het rendement voor de deelnemers staat bij BrightPensioen centraal en men verwacht ook met het duurzame fonds in de toekomst haar streefrendement te kunnen behalen.”

Reageer op dit artikel