nieuws

Centric betreedt pensioenmarkt als uitvoerder

Pensioen 1317

Centric betreedt pensioenmarkt als uitvoerder

IT-dienstverlener Centric stapt in de pensioenmarkt als pensioenuitvoerder voor pensioenfondsen en PPI’s. De toetreding tot de pensioenmarkt past bij de focus die Centric op de financiële sector legt.

In de pensioen- en verzekeringsmarkt is Centric al actief als uitbestedingspartner voor een aantal verzekeraars. De IT-dienstverlener wil naast administraties voor verzekeraars ook direct pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen (PPI’s) bedienen. De van Nationale-Nederlanden afkomstige Wouter Berris is verantwoordelijk voor de uitbouw van dit onderdeel van Centric.

Degelijkheid
Hans Schrijver, CCO van Centric wil een degelijke oplossing bieden. “In de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt zien we verschillende bewegingen. Pensioenfondsen zetten momenteel in op consolidatie. Ook blijkt het voor kleinere fondsen steeds moeilijker om kostenefficiënte uitvoering te vinden bij een degelijke uitvoerder. Als nieuwe uitvoerder in de pensioenfondsenmarkt willen wij daarvoor een oplossing bieden.” Schrijver vertelt ook dat Centric zich op premiepensioeninstellingen gaat richten. “PPI’s maken steeds vaker gebruik van een externe administrateur. We zijn ervan overtuigd dat we hierin succesvol kunnen zijn door onze domeinkennis te combineren met onze IT-expertise. Wouter Berris is voor ons de juiste persoon om richting te geven aan deze ambitie.”

Reageer op dit artikel