nieuws

FD: ‘Nieuwe tegenvaller bij verkoop van Vivat’

Pensioen 2128

FD: ‘Nieuwe tegenvaller bij verkoop van Vivat’

Het FD meldt vandaag dat de Staat extra moet bijstorten in de pensioenpot van Vivat. De opbrengst van de verzekeraar was al laag, maar nu komen er dus nog meer kosten bij, schrijft de krant.

De verkoopprijs van Vivat aan Anbang moest vanwege de zwakke kapitaalpositie van de verzekeraar al worden bijgesteld van € 150 mln naar €1. En nu moet er dus €117 mln worden gestort in de pensioenpot voor medewerkers en ex-medewerkers van wat vroeger Reaal was. Dat is het gevolg van een in mei gesloten pensioenakkoord tussen Vivat, de nieuwe eigenaar Anbang en SNS Reaal, zo meldt het FD. De cijfers komen uit het jaarverslag van Vivat.

Bij de verkoop van Vivat aan Anbang is besloten het pensioendossier vanwege de complexiteit door te schuiven. Dat is volgens Financiën toen ook aan de Tweede Kamer gemeld. De tegenvaller is volgens Financiën het gevolg van het besluit de pensioenen op marktwaarde te waarderen. In het verkoopcontract was vastgelegd dat de indexatieverplichtingen van de verzekerde pensioenen volledig gefinancierd zouden worden overgedragen. Aldus het FD.

De krant haalt verder uit het jaarverslag van SNS Reaal dat Wim Henk Steenpoorte € 446.000 meekreeg bij zijn vertrek en zijn collega Dick Okhuijsen € 223.000.

Reageer op dit artikel