nieuws

Pensioenen verhuizen naar België

Pensioen 2760

Pensioenen verhuizen naar België

Multinationals kiezen er uit kostenoverwegingen steeds vaker voor om pensioenvermogen onder te brengen in België. Dit bericht het Financieele Dagblad. Onze zuiderburen kennen al enkele jaren de mogelijkheid om een pan-Europees pensioenfonds op te richten om pensioenregelingen uit verschillende landen te beheren.

Oliemaatschappij BP staat op het punt om namens 4.400 Nederlandse medewerkers een pensioenvermogen van € 1,2 mrd onder te brengen in België, de grootste verhuizing van Nederlandse pensioenen naar België tot nu toe. Eerder bracht BP de pensioenen van medewerkers uit Spanje, Ierland en Cyprus al over naar België. De oliemaatschappij denkt € 1 mln aan kosten te kunnen besparen door de Nederlandse regeling te bundelen met die uit andere landen.
BP is niet de eerst multinational die het pensioenvermogen naar België verkast. De afgelopen jaren kozen ook financieel dienstverlener Eurodear en farmaciebedrijf Johnson & Johnson voor de België-route. Olieconcern ExxonMobil (€ 2,5 miljard pensioenvermogen) wil dezelfde stap in 2017 zetten.

Reageer op dit artikel