nieuws

AFM en DNB stappen niet samen in Algemeen Pensioenfonds

Pensioen 1841

AFM en DNB stappen niet samen in Algemeen Pensioenfonds

De pensioenfondsen van toezichthouders AFM en DNB gaan niet samen in een Algemeen Pensioenfonds (APF). Dat staat in de digitale nieuwsbrief van het Pensioenfonds DNB.

Er is al enige tijd sprake van een mogelijke samenwerking tussen Pensioenfonds DNB en Pensioenfonds AFM. Zo is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om samen een Algemeen Pensioenfonds (APF) op te richten. Maar een gezamenlijke werkgroep heeft nu geconcludeerd dat het nieuwe pensioenvehikel APF (nog) geen duurzame oplossing is. “Een samenwerking per 1 januari 2017 komt te snel, niet in de laatste plaats door de complexe materie”, aldus de nieuwsbrief.

Beide fondsen bekijken nog wel hoe een ‘nadere samenwerking’ vormgegeven kan worden. AFM-bestuurder Harman Korte bevestigde dat tijdens de persbijeenkomst van de AFM, vorige week.

De AFM kwam begin vorig jaar in opspraak toen bleek dat het per 1 januari 2014 beschikt over een eigen klein en peperduur pensioenfonds terwijl de toezichthouder richting de markt juist schaalgrootte bepleit.

Reageer op dit artikel