nieuws

Voorlopig geen APF voor financiële sector

Pensioen

Voorlopig geen APF voor financiële sector

Er komt voorlopig geen Algemeen Pensioenfonds (APF) specifiek voor de financiële sector. Van Loanschot, KAS Bank, Equens en GE Artesia Bank waren bezig met dit initiatief, maar eerstgenoemde meldt dat het voorlopig ‘on hold’ staat.

De plannen om de oriëntatie op een eventueel APF voor de financiële sector te beginnen stammen uit 2015. Samenwerking tussen de partijen was onder meer nodig vanwege de kosten om een eigen fonds in de lucht te houden. Maar daar komt het voorlopig dus niet van. Het bestuur van Pensioenfonds F. van Lanschot meldt dat het “al geruime tijd in overleg is met andere ondernemingspensioenfondsen uit de financiële sector over de oprichting van een Algemeen Pensioenfonds. De partijen hebben besloten het initiatief voor een algemeen pensioenfonds in de financiële sector tijdelijk on hold te zetten, onder meer om te kijken wat verzekeraars met hun APF voor mogelijkheden bieden.”

Reageer op dit artikel