nieuws

Klijnsma uit grote zorgen over pensioenfondsen

Pensioen

Klijnsma uit grote zorgen over pensioenfondsen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken gaat nog deze week in overleg met De Nederlandsche Bank (DNB) over de dekking van de pensioenfondsen. Het baart de Klijnsma grote zorgen dat de rente verder daalt, waardoor de fondsen in de problemen kunnen komen.

Klijnsma reageerde op vragen uit de Tweede Kamer over het besluit van de Europese Centrale Bank vorige week om de rente verder te verlagen. Dat kan de pensioenen behoorlijk gaan raken, benadrukte PvdA-Kamerlid Roos Vermeij. De staatssecretaris erkende dat de fondsen onder druk staan door de lagere rentestand en de situatie op financiële markten. “Dat is zo klaar als een klontje”. Ze verwacht voor 2016 nauwelijks kortingen op de pensioenen. Verder wijst ze erop dat de mogelijke kortingen voor 2017 kunnen worden uitgesmeerd over tien jaar. “Dat helpt enorm.”

Eerder vandaag is al bekend geworden dat de drie grootste pensioenfondsen van Nederland zwaar onder druk staan.

Reageer op dit artikel