nieuws

Keurslijfgepensioneerden reiken petitie uit bij Verbond van Verzekeraars

Pensioen

Keurslijfgepensioneerden reiken petitie uit bij Verbond van Verzekeraars

Donderdag 3 maart reikt een delegatie van keurslijfgepensioneerden een petitie uit bij het Verbond van Verzekeraars. Daarin vragen zij om een ‘herkansing’ voor niet lang geleden ingegane pensioenuitkeringen waarvoor zij pensioenkapitaal bij een verzekeraar hebben ondergebracht.

“Tegenover dat geld (vele tienduizenden euro’s, vaak gaat het ook om tonnen) ontvangen zij de rest van hun leven een zeer lage uitkering. Overheid en verzekeraars zijn op dit moment doende om verbeteringen in dat soort regelingen te maken. Maar die zouden dan niet gaan gelden voor mensen voor wie niet lang geleden de uitkeringen zijn ingegaan”, aldus de Stichting Geldbelangen. De stichting wil dat zij die mogelijkheid toch krijgen. Daarvoor moet de overheid de wet aanpassen. Aan de staatssecretaris van SZW mevrouw Klijnsma en de Tweede Kamer heeft Geldbelangen al gevraagd om de ‘herkansing’ mogelijk te maken. “Op dit moment is het wetgevingsproces in volle gang en is er vanuit de Tweede Kamer aandacht voor.”

Goede kant
Geldbelangen hoopt dat verzekeraars zich van hun goede kant laten zien door aan te geven straks bereid te zijn om – als er verbeteringen zijn doorgevoerd – met hun klanten met lopende pensioenuitkeringen (vanuit pensioenkapitaal) om de tafel te gaan zitten om dan te kijken of die uitkeringen verbeterd kunnen worden. “Met een positieve houding van verzekeraars zal het ook politiek eenvoudiger zijn om het wettelijk te regelen.” Daarom zal de delegatie van betrokkenen donderdag via het Verbond van Verzekeraars aan alle verzekeraars vragen om mee te werken aan zo’n herkansing.

Reageer op dit artikel